Categorieën
Pleisterwerken

Foodtruck aan huis boeken | Foodtruck aan huis…

Wij serveren jullie heerlijke Angus Burgers of Pulled Meat vanuit onze foodtruck aan huis. Je kan onze foodtruck aan huis…

Source: Foodtruck aan huis boeken | Foodtruck aan huis…

Categorieën
Pleisterwerken

Spuitplamuur breedplaat

Spuitplamuur voor afwerking van breedplaat

 • Biedt meer zekerheid!
 • Spuitplamuur efficiënt.
 • Kostenbesparend.

breedplaat bepleisteren

Spuitplamuur voor afwerking betonnen plafond.

Betonnen plafonds worden sinds vele jaren afgewerkt met een pleister op basis van gips, na voorbehandeling met een hechtende tussenlaag . Hierbij moet men evenwel rekening houden met de evolutie van de betontechnologie, waardoor dichtere oppervlakken bekomen worden, daardoor verloopt het uitdrogen van het beton langzamer.

Betonelementen geven een groot deel van hun overtollig water langs de onderzijde af, dus aan de aanhechtingsvlak van het pleisterwerk. Tijdens het droogproces van het pleisterwerk vormen zich in dit vlak, doorheen de hechtingsfilm, kristallen die zich vastzetten in het betonoppervlak.

Door de steeds toenemende tijdsdruk op de uitvoering van de werken en het trager drogen van het beton wordt  het steeds moeilijker om de nodige droog tijden te respecteren. Betonelementen met ruwe onderzijde bieden helemaal geen oplossing.

Spuitplamuur biedt meer zekerheid

De oplossing bestaat erin de betonnen plafonds af te werken met een niet gipshoudend product: spuitplamuur op basis van dolomiet. Door de grote gladde oppervlakken van de breedplaten kan deze zeer dunlagige spuitplamuur aangebracht worden. Het aanbrengen van spuitplamuur gaat bovendien snel.

Ook vanuit economisch standpunt wordt meer en meer voor spuitplamuur gekozen. Er kan sneller gewerkt worden waardoor er een enorme tijdwinst en besparing op personeelskosten, dit vertaal zich in een lagere eindprijs voor de klant.

Onder “spuitplamuur” verstaan we de gebruiksklare, machinaal te verspuiten pasta die hoofdzakelijk gebruikt wordt voor het
aanbrengen van een dunne pleisterlaag op betonnen plafonds en wanden.

Betonnen plafonds en wanden met spuitplamuurafwerking worden in onze regio hoofdzakelijk wit en glad opgeleverd. Naast de gladde afwerking is ook een gekorrelde afwerking mogelijk.

Spuitplamuur machine

Het aanbrengen van spuitplamuur op breedplaten

Werfomstandigheden

Spuitplamuur kan net zoals een gips bepleistering worden aangebracht vanaf een omgevingstemperatuur van 5° C.
De relatieve luchtvochtigheid mag niet hoger zijn dan 80%. Een hoge vochtigheidsgraad zal de droogtijd aanzienlijk verlengen. Ook de laagdikte, temperatuur, ventilatie en type ondergrond zullen de droogtijd beïnvloeden. Aangezien een betonnen plafond meestal in 2
opeenvolgende dagen wordt afgewerkt (2 lagen spuitplamuur) is het van groot belang te zorgen voor een optimale droging en ventilatie, ook na het aanbrengen van de eerste laag.

Voorbehandelingen door de stukadoor

Vooraleer de eerste laag spuitplamuur op het beton kan worden gespoten, zal de stukadoor zijn voorbereidingen doen. De ondergrond dient immers stof,vet en vuil vrij te zijn. Ook kunnen er  eventuele reparaties uitgevoerd worden door de stukadoor, alsook de naden dienen gevuld te worden. Belangrijke reeds afgewerkte oppervlakte worden afgedekt.

Het spuiten van de plamuur

Het aantal spuitbeurten wordt bepaald afhankelijk van de ondergrond door de stukadoor.  Normaal gezien volstaan 2 lagen pleisterwerk. We zorgen dat de werken efficiënt gebeuren en gaan dan ook machinaal bepleisteren met spuitplamuur.

  

Spuitplamuur alleen maar voordelen : 

Heb je geen ervaring in stucen? Dan neem je beter een ervaren stukadoor onder de arm. 

 • Kwalitatief werk afgeleverd.
 • Minder verbruik van materialen
 • Met vakkennis uitgevoerd. 
 • Snel uitgevoerd door machinaal spuitwerk, uiterst efficiënt en kostenbesparend.

Uiteindelijk bespaar je, want eens het resultaat niet bevredigend is, gaat het je meer kosten.


Vraag een offerte aan

Categorieën
Offerte Pleisterwerken

Pleisterwerken Prijzen

Pleisterwerken prijs

De kostprijs voor pleisterwerken is afhankelijk van enkele factoren.

De prijzen worden meestal uitgedrukt in m².

Wil je een persoonlijke prijs voor jouw pleisterwerk project dan vraag je best een offerte aan. Door onze service te gebruiken krijg je verschillende offertes van stukadoors die werkzaam zijn in jouw regio. Waardoor je kan gaan vergelijken op prijs/kwaliteit.

Het voordeel van onze service is dat je gemakkelijk en snel offertes van verschillende stukadoren kunt verkrijgen zonder dat je ze allemaal persoonlijk dient te contacteren. Wil jij echter specifiek van bepaalde bedrijven een offerte ontvangen die jouw voorkeur hebben, raadpleeg dan zeker onze pleisterwerken gids, daar vind je snel de contact gegevens van bezetters die in jouw regio werkzaam zijn.

Categorieën
Doe Het Zelf Pleisterwerken

Hoe pleisterwerken uitvoeren

Stap 1: voorbereiding

 • Dicht scheuren en gaten in de muur met een daartoe gepast vullmiddel.
 • De ondergrond dient zuiver te zijn en stofvrij.
 • Afhankelijk van de ondergrond dien je al dan niet een voorstrijkmiddel te gebruiken.  Een te poreuze ondergrond kan het vocht uit het pleister opnemen. Te gladde oppervlakken zoals beton dienen dan weer behandelt te worden met een primer, zodoende er een goede hechting plaats vind.

stukadoor

 

Stap 2: Dikte pleisterlaag

 • Gebruik een lange waterpas of een reilat om de vlakheid na te gaan van de muur. Het stucwerk moet voldoende dik zijn om de oneffenheden die er in het oppervlak zijn te kunnen opvangen.

Stap 3: Buitenhoeken plaatsen

 • Om mooie hoeken te verkrijgen worden er hoekbeschermers geplaatst. Dit zijn profielen die ook door de professionele stukadoors gebruikt worden.
 • Je dient bij het plaatsen van de hoekbeschermers al rekening te houden met de laagdikte van de pleister. Denk aan stap 2 we dienen de oneffenheden in het oppervlak op te vangen.
 • Plaats de hoekbeschermers dus reeds op de juiste positie van de gewenste laagdikte.

Stap 4: Pleister aanmaken

 • Je dient je metselkuip te vullen met de voorgeschreven hoeveelheid water en de voorgeschreven hoeveelheid gips bij. Deze informatie vind je meestal op de verpakking.
 • Mix het geheel tot  een egale massa met je mixer.

Stap 5: Pleister aanbrengen

 • Gebruik je truweel om een deel pleister op je pleisterspaan te plaatsen en breng deze van onder naar boven aan tegen de muur.
 • Dit doe je totdat het volledig oppervlak ingesmeerd is met pleister.
 • Nu wordt er met reilat geheel glad gestreken.
 • Zouden er gaten verschijnen dan kan je met het overtollig pleister van op je reilat, deze gaten weer dichten.

 

Stap 6: Pleister afwerken

 • Zodra het pleister deels opgedroogd is, neem je een spackmes en ga je over het hele oppervlak om het ganse oppervlak glad te maken.
 • Het kan zijn dat er weer een kleine wachttijd nodig is en je weer met je spackmes deze handeling terug moet uitvoeren om het geheel mooi glad te krijgen.

 

 

Wapening

Wanneer je pleister aanbrengt op 2 verschillende ondergronden is het best dat je een laag wapening aanbrengt. 

Ook indien je ondergrond scheuren vertoond breng je best wapening aan. 

Stucen geen zuiver werkje

Stucen op zich is geen zuiver werk. Je dient er dan ook voor te zorgen dat je alles in de buurt hebt weggehaald en dat de vaste delen die je niet kan verplaatsen zijn afgedekt.

Let ook zeker op je vloer want ook deze dient ook afgedekt te zijn. 

Ervaring gewenst.

Heb je geen ervaring in stucen? Dan neem je beter een ervaren stukadoor onder de arm. 

 • Kwalitatief werk afgeleverd.
 • Minder verbruik van materialen
 • Met vakkennis uitgevoerd. 

Uiteindelijk bespaar je, want eens het resultaat niet bevredigend is, gaat het je meer kosten. 


Vraag een offerte aan